Yüksek Okul Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Semineri Verildi

Manisa’nın Gördes ilçesinde üniversite öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı ve zararları konusunda eğitim semineri düzenlendi.Gördes İlçe...

Manisa’nın Gördes ilçesinde üniversite öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı ve zararları konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Gördes İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin organizasyonunda, Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Halit Oturak, Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okul’u öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları konusunda eğitim semineri verdi.

Gördes Meslek Yüksek Okul Konferans Salonu'nda düzenlenen semineri öğrencilerin yanı sıra, okul yöneticileri de takip etti. Seminerde "sağlıklı nesil, güvenli toplum" vurgusu ön plana çıkarken, bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturduğu iyi halin aslında sahte ve kısa süreli olduğu, insan ruhunda ve bedeninde açtığı yaraların ise tedavisinin çok zor ve uzun süreli olduğunun altı çizildi. Bu maddeleri kullanan bireylerin özgürlüğünü, ruh sağlığını kaybedeceği gibi, beyinde ve organlarında hasar oluştuğu, kendine olan güvenin zayıflamasıyla birlikte insanın kendini kontrol altında tutmasının da güçleştiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: