Yüksek Turizm Sezonu Sona Erdi

Yıllık ortalama dört milyon turist ağırlayan ve üç milyar dolar gelir elde edilen Manavgat’ta, yüksek...

Yıllık ortalama dört milyon turist ağırlayan ve üç milyar dolar gelir elde edilen Manavgat’ta, yüksek turizm sezonu olarak adlandırılan dönemin sona erdiği belirtildi. MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgede sezonun 12 aya çıkarılması için gereken altyapının kısa zamanda oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türk turizminin marka destinasyonu olan Manavgat ve Side’de yüksek turizm sezonu sona erdi. Sezonun sona ermesiyle birlikte bölgedeki otellerin üçte ikisi personeline izin vererek kapılarını gelecek yıl Nisan ve Mayıs aylarına kadar kapattı.

Reklam
Reklam

Manavgat ve Side bölgesinde halen açık olan otellerde de personelin büyük bölümü ücretsiz izine çıkarılırken, bazı tesisler azaltılmış personelle kış turizmine yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Bölgede 2013 yılı aktif turizm sezonunun Nisan ayında başlaması bekleniyor.

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, turizmin sadece 6-8 ay arasında yapılan bir iş olmadığını kaydederek, “Turizm süreklilik arzeden bir sektördür. Ama biz bunu tam olarak değerlendiremiyoruz. Her yıl sürekli olarak tekrarlamaktan bıkmamıza rağmen ısrarla söylediğimiz bir söz var. Manavgat’ta kış turizmi için spor turizmi, kongre turizmi ve diğer alternatif turizm imkanları artık devreye sokulmalı. Manavgat’ın hem coğrafi hem de iklim olarak buna imkanı var” dedi.

Bölgeye konaklama tesisi olarak milyar dolarlık yatırım yapılmasına rağmen bunun imkanlar müsaitken yılın belirli bölümlerinde kullanılamaz durumda olmasının hem ülke ekonomisine hemde bölgeye ihanet olduğunu kaydeden Başkan Barut; şunları söyledi: “Biz, turizmciler olarak otellerimizi açık tutmak istiyoruz. İnsanlarımızın sürekli olarak iş sahibi olmasını istiyoruz. Kasım ayında izin verdiğimiz çalışanları Nisan ayında bulamıyoruz. Bu durum, turizmdeki kaliteyi de etkiliyor.”

Reklam
Reklam

Türk turizminin gelişmesinin bugün dünya çapında ilgiyle izlendiğini ve eskiden ulaşılamaz olarak görülen ülkeleri bile geride bıraktığımızı ifade eden Barut; sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sadece turizmcinin cesaretinden ve korkmadan risk almasından kaynaklanıyor. Turizmciler ülkeye döviz kazandırmak amacıyla 10 bin kilometre ötede ülkenin reklamını yapmaktan çekinmiyor.”

Turizmcilerin bu cesaretinin ülke içinde de mutlaka karşılık bulmasının beklendiğini kaydeden Barut, sözlerine şöyle devam etti: “Bu durum bölgemiz açısından alternatif turizm imkanlarının artırılmasıyla bağlantılıdır. Bölgemizde spor turizmi yok denecek kadar az. Kongre turizmi hakeza öyle. Bunlar geliştikçe, bizlerin pazara sunacağı argümanlar çeşitlenecek.”

Barut, otellerin kapanmaması için bölgede kongre, sağlık, spor ve golf turizminin öne çıkarılması gerektiğini belirtti. Barut, bölgedeki güneşli gün sayısının kış turizmini yaygınlaştırmak için avantaj olduğunu kaydederek; “Böylece yılın 12 ayı bölgeye turist akışı sağlanacak, insanlarımız işsiz kalmayacak ve ülkemizin turizmden elde ettiği gelir artacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz