Yüksekdağ: Siyasi iktidar ve saray halkının seçimine hazır değil

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz direnişe de hazırız, seçimlere de hazırız. Ama bu siyasi iktidar ve saray halkının seçimine hazır değil" dedi.

ANKARA(ANKA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin MYK toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

1 Kasım seçimlerine parti olarak hazır olduklarını belirten Yüksekdağ, "Her yerde partimize, parti binalarımıza, partili arkadaşlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırılar karşısında demokrasinin gerektirdiği biçimde direneceğiz ve bu zalim zorba iktidarı ait olduğu yere gönderene kadar da sürdüreceğiz. Biz direnişe de hazırız, seçimlere de hazırız. Ama bu siyasi iktidar ve saray halkının seçimine hazır değil. Bu siyasi iktidar halkının yaşam hakkına saygılı değil ve yok etmek üzerine kurulmuş bir siyasi mekanizmayı karşımıza çıkarmış durumda" dedi.

Reklam
Reklam

-"FİİLİ DARBE DİNAMİKLERİ TAMAMEN DEVREDE"-

"Sokaklar otobüsler insanların evleri yaşam alanları hiçbirisi güvenli değil" diyen Yüksekdağ, "Her yere dönük faşist, ırkçı güruhların vesilesiyle onlar aracılığıyla ama polis ve kolluk güçlerinin de dâhil olduğu bir saldırı operasyonu düzenleniyor. Bir linç tablosuyla durumuyla karşı karşıyayız. Bu koşullar içerisinde de şunu bir kez daha çok net bir biçimde ifade ediyorum; önümüzde bir seçim süreci var. Yeniden sandıklara ve demokrasiye olan inancımızı öne çıkarmak istiyoruz. Ama bugünkü koşullarda ne yazık ki seçimin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılmaması için siyasi iktidar ve saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Fiili darbe dinamikleri tamamen devrede. Savaş ve çatışma dinamikleri tamamen devrede. İnsanların demokratik tercihlerinin yansıdığı ve yansıması gereken sandıklar tehlikede" ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerine siyasi iktidarın ve "sarayın" gölgesinin düştüğünü savunan Yüksekdağ açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"1 Kasım seçimlerine gitmek için bu kadar ısrarcı olan, Türkiye toplumunu, siyaseti cebren seçimlere ve sandıklara sürükleyen bir siyasi iktidar şuan ne yüzle, neye dayanarak halkına 1 Kasım'da gidin huzurlu ve rahat bir şekilde sandıklarınızda oyunuzu kullanın diyecek. Böyle bir yüzleri yok. Bu nedenle 1 Kasım seçimlerinde de siyasi iktidarın ve sarayın gayrımeşru siyasetinin gölgesi düşmüştür. Seçimlere sandıklara da hazırız, direnişe de hazırız."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: