Yükseköğretimde okullaşma oranı düşük

AMASYA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, eğer bir siyasetçinin gözleri ile sözleri farklı şeyler söylerse, o siyasetçinin halk nezdinde itibar kaybedeceğini ve inandırıcılığını yitireceğini belirterek, "Biz yapamayacağımız şeyleri söylemeyen iktidarız" dedi.

Bakan çelik, Amasya'da hayırsever iş adamı Nihat Bayramoğlu tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun temelini attı. Temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Amasya'ya 2005 yılında üniversite kurulacağının müjdesini veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Siz belki seçim meydanlarında siyasi propagandalar esnasında politikacılardan birçok vaatler dinlediniz. Zaten Türk politikasının en büyük problemi, siyasetin ve siyasetçilerin geçmiş süreçte itibar kaybetmelerinin en büyük sebebi, yapamayacakları şeyleri vaat etmeleriydi. Eğer bir siyasetçinin gözleri ile sözleri farklı şeyler söylerse, o siyasetçi halk nezdinde itibar kaybeder ve inandırıcılığını yitirir. Biz yapamayacağımız şeyleri söylemeyen bir iktidarız. Başta Başbakan olmak üzere bütün Bakanlar Kurulu, bütün arkadaşlar popilizmden kaçmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin okullaşma oranı itibarıyla AB standartlarının çok altında olduğunu kaydeden Bakan Çelik, "Bugün üniversite kapılarına dayanan öğrencilerimizden yüzde 10'u, yani 2 milyona yakın üniversite sınavına giren öğrencilerimizin 180 bini 4 yıllık bir örgün yüksek öğrenim kurumuna kayıt yaptırabilmektedir. Okullaşma oranı itibarıyla AB standartlarının çok altındayız yüksek öğretim alanında. Bu açığı kapatmak zorundayız. Bir taraftan yeni öğretim üyelerinin yetiştirilmesi, bir taraftan üniversiteye giden gençlerimizin sayısının arttırılması hükümetimizin öncelikli ve önemli hedefleri arasındadır. Bu çerçevede Amasya üniversitesi 205 yılında kurulacaktır" diye konuştu.

Daha sonra hayırsever iş adamı Nihat Bayramoğlu'nun yaptırdığı okulun temelini atan Milli Eğitim Bakanı Çelik, ziyaret eçin gittiği Bahçeleriçi İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Okulda başkanlık yarışına giren 2 öğrenci ile sohbet eden Bakan Çelik, seçimi kaybeden öğrenciye, "Fena halde yenilmişsin, CHP gibi olmuşsun" diye espri yaptı.

Reklam
Reklam