Yüksekokul Öğrencilerinden “bana Bir Kalp Ver” Projesi

Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinden 9...

Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinden 9 kişinin katılımıyla oluşan Hayat Nakli Öncüleri Grubu örnek bir proje geliştirdi. Grup, “Bana Bir Kalp Ver” adını verdikleri projelerinde “Bir ışık sönerken bin umut olalım” sloganı ile organ bekleyen hasta ve ailelere sosyal destek sağlamayı amaçlıyor.

Yasal Temsilciliğini Rıdvan Karaca’nın, Sorumluluğunu Şerife Yıldırım'ın üstlendiği üyeler Göksel Işıklar, Çisem Külcü, Nisa Bolat, Merve Atav, Neslihan Kurdular, Bahadır Aydın, ve Mehmet Ertürk’ün başlattığı projeye Letonya, Romanya, Malta, Polonya ülkeleri de ortak oldu.

Reklam
Reklam

Projenin Yasal Temsilciliğini yapan Rıdvan Karaca, grup adana yaptığı açıklamada, “Organ bekleyen hastalar ve ailelerine sosyal destek verilmesinin sağlanması, toplumdaki sağlık kurumlarına güvensizlik gibi kaygıları ortadan kaldırabilmeye yönelik fikirlerin basın yayın araçları aracılığıyla insanlara anlatılması, organ bağışına teşvikin arttırılması, organ nakli yapılan hasta sayısının büyük oranlara çıkarılması, organ nakil merkezlerinin daha iyi tanıtılabilmesine ilişkin organ bağışı ve nakli ile ilgili seminerler düzenleyerek bu kurumların toplumda daha aktif bir konumda bulunmalarını yardımcı olmaktır” dedi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Karaca, “Toplumdaki organ yetmezliği hastalık sayısı oranı her ülkede artmakta, organ nakli bekleyen birçok hasta uygun organ beklerken hayatlarını kaybetmektedirler pek çok insanda bu durumdan habersizdir. Biz de yaptığımız bu projeyle insanların dikkatini çekmek ve büyük oranda insanları organ bağışı konusunda bilinçlendirmeyi amaçladık. Biz Hayat Nakli Öncüleri olarak bu çalışmaları, organ bağışı bekleyen hastalarımıza ve ailelerine hem moral hem destek hem de çevremizdeki insanlara örnek olmak için yapıyoruz. Sağlık ve sosyal konularda toplumun ve bireylerin davranışını değiştirmeyi amaçlayan politikaların son dönem araştırma ve uygulamalarla arttırılmaya çalışıldığına inanıyoruz. Proje içinde yapmayı planladığımız her faaliyetle organ bağışına yönelik farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konuda başlatmış olduğumuz çalışmada sizlerinde desteğini bekliyoruz. Proje Süresince Yapılacak Etkinlikler; Kültür gezisi, Seminer, Mini konser, Organ bağışını desteklemeye yönelik dilek feneri uçurma ve iskele boyama etkinliği olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: