Yüksekova Belediyesi'nden Tıbbi Atık Denetimi

Yüksekova Belediyesi, ilçedeki hastane ve sağlık ocaklarında tıbbi atık denetimi yaptı.

Yüksekova Belediyesi, ilçedeki hastane ve sağlık ocaklarında tıbbi atık denetimi yaptı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü denetim ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki hastane ve aile sağlığı merkezlerini gezerek, tıbbi atık denetiminde bulundu.

Denetimlere katılan Çevre Mühendisi Berrin Yıldız, 'Tıbbi Atıkların Kontrollü Yönetmeliği' gereği, tıbbi atıkların ayrı toplanması ve yönetmelikte belirlendiği şekilde depolanması konusunda sağlık kuruluşlarını uyardıklarını belirtti.

Bu tür denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini belirten Yıldız, "Sağlık kuruluşlarında atık sınıflandırması, evsel, ambalaj, tıbbi ve tehlikeli atık şeklindedir. Bu sınıflandırmaya göre sağlık kuruluşu her atık türü için yönetmeliğin belirlediği renklerde torba ve toplama ekipmanını bulundurmak ve tıbbi atıkları diğer atıklardan ayrı toplamak zorundadır" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz