Yüksekova´da 120 Kız Öğrenciye Spor Malzemesi Dağıtıldı

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 120 kız öğrenciye spor malzemeleri dağıtıldı.'Bayanlar Şampiyonlar...

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 120 kız öğrenciye spor malzemeleri dağıtıldı.

'Bayanlar Şampiyonlar Ligi Projesi' kapsamında düzenlenen malzeme dağıtım törenine Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, proje koordinatörü Ufuk Kırıcı, bazı öğretmenler ve davetliler katıldı. Yüksekova Kaymakamlığı Proje Ofisi´nde yapılan törende futbol, voleybol ve basketbol kurslarına giden 120 kız öğrenciye eşofman, ayakkabı, forma, çanta, top ve şorttan oluşan malzemeler verildi.

Reklam
Reklam

Kurslarla ilgili bilgi veren Yüksekova Milli Eğitim Müdür Adem Özmen, 2012´nin Ekim ayından bu yana devam eden projede 3 spor kursunun bulunduğunu belirterek, "3 spor branşı kursunda 120 kız öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizi bulundukları kategorilerde iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Kurslarımız yıl sonunda yapılacak olan turnuvalarla sona erecektir. Projemize gelecek sene de devam etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Öğrencilerden Beritan Babalıtaş, basketbol kursuna gittiğini belirterek, "Bu kursu çok olumlu buluyorum. Ders dışında bir aktivite ile ilgilenmemiz bizim için çok olumlu, yani sadece derslere yoğunlaşmıyoruz, onun dışında stresimizi atacak bir sporla ilgileniyoruz. Ben şahsım adına çok memnunum. Basketbolla ilgili bize bilgi verildi; nasıl atış yapılacağı, nasıl oynanacağı gibi. Kıyafetler gerekli malzemeler bize dağıtıldı, bunun için de çok teşekkür ederiz SODES´e." dedi.

Öğrencilerden Hasret Duru, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde okuduğunu belirterek, "SODES kapsamında yapılan kız basketbol takımındayım. Bu basetbol takımını çok olumlu buluyorum, çünkü yapabileceğimiz başka bir şey ya da gidebileceğimiz öğrencilere ait yer yok. Bu yüzden bu kursu çok olumlu buluyorum." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: