Yüksekova'da 40 Kişilik Suriyeli 3 Aile, Donmak Üzereyken Bulundu

HAKKARİ (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yüksekova'ya gelen 40 kişilik Suriyeli 3 aile, donmak üzereyken bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yüksekova'ya gelen 40 kişilik Suriyeli 3 aile, donmak üzereyken bulundu. Alınan bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak dün gece Yüksekova'ya gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 kişilik Suriyeli 3 aile, ilçe girişindeki bir iş merkezinin girişine sığındı. Suriyeliler, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü ilçede, kalacak yer bulamayınca donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Aileler, sabaha karşı temizlik yapan belediye işçileri tarafından donmak üzereyken bulundu. Belediye hizmet binasındaki mescite getirilen ailelere, battaniye ve elektrikli sobalarla ısıtıldıktan sonra yemek ikram edildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Suriyeliler, talepleri üzerine akrabalarının yanına gitmek üzere belediye tarafından kiralanan 2 minibüsle Van'a gönderildi. Belediye Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin girişindeki bir iş merkezinde fark edilen 40 kişilik Suriyeli ailelere belediye olarak sahip çıktıklarını söyledi. Savaştan kaçan Suriyeli ailelerin durumun içler acısı olduğunu belirten Tekinalp, "Suriye’deki insanlara bu savaşı yaşatanlar utanmalı. Savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp dünyanın farklı yerlerine sığınıyorlar. Suriye'de yaşanan savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu insanlar umarım en kısa zamanda kendi topraklarına, sıcak yuvalarına dönerler. Aileleri ilçede ağırlamak istedik ama kendileri Van'a gitmek istedi. Biz de kiraladığımız araçlarla onlara yardımcı olmaya çalıştık" dedi. İşçilerden Hamit Çoruh ise Suriyelileri donmak üzereyken bulduklarını anlattı. Aileleri belediye hizmet binasına aldıklarını ve battaniye ile giyecek yardımında bulunduklarını ifade eden Çoruh, "Aileler ısındıktan sonra da işçiler olarak sıcak yemek ikramında bulunduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: