Yüksekova'da 'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor'

Yüksekova Kaymakamlığı'nın finanse ettiği ve İlçe Proje Ofisi'nin uygulamaya koyduğu 'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor' projesi...

Yüksekova Kaymakamlığı'nın finanse ettiği ve İlçe Proje Ofisi'nin uygulamaya koyduğu 'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor' projesi ile annelere çocuk yetiştirme konusunda seminer veriliyor. Annelere aile içi eğitimin önemi anlatılırken, her hafta düzenlenen seminerin ardından çekilişle 2 anneye birer çeyrek altın hediye ediliyor.
Hamit Kesici İlköğretim Okulu'nda ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulunda, haftada 2 gün yapılan eğitim seminerleri uzman psikolojik danışman tarafından veriliyor. Annelere çocuk eğitimi Türkçe ve Kürtçe veriliyor.
Yüksekova 'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor' Proje Koordinatörü Betül Özeren, hazırladıkları 'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor' projesinin, annelere büyük bir katkı sağladığını, annelerin aldıkları eğitimi evlerde uygulamaya başladıklarını ve faydasını görmeye başladıklarını söylediklerini ifade etti.
Özeren, "Annelerin, çocuk eğitimi konusunda olumlu sonuçlar elde ettiklerini görüyoruz. 4 hafta devam eden projemiz, 2 okulumuzda ve haftada 2 gün olmak üzere yürütülüyor, projemizde annelere eğitim uzman psikoloji danışmanı tarafından verilmekte, özellikle anneler, aile içi eğitim ve çocuk yetiştirme konusunda bilgilendiriliyor, ayrıca çocuklar hane içerisinde tv, internet ve benzeri teknolojik cihazların kullanımı hakkında eğitiliyor." şeklinde konuştu.
'Anneler Öğreniyor Çocuklar Gülümsüyor' projesinin eğitim seminerlerini veren Uzman Psikolojik Danışman Kadriye Malak, yaptığı açıklamada, Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Proje Ofisi'nin uygulamaya koyduğu proje ile annelere, çocuklarını yetiştirme konusunda ve aile içi eğitimin önemi hakkında seminer verdiklerini söyledi. Malak, projenin asıl amacının, bilinçli ve eğitimli anneler oluşturma, ayrıca aile içinde annelerin çocuk eğitiminde daha etkili olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Malak, diğer bir gayenin ise daha güzel bir gelecek hazırlamak adına çaba gösteren anneler yetiştirmek olduğunu belirtti.
Malak, yürütülen projenin çok faydalı geçtiğini, dönüşleri bakımından büyük bir etki oluşturduğunu gördüklerini ifade etti. Malak, özellikle eğitim seminerlerine katılan annelerin, evde davranışların üzerindeki etkilerinin arttığını ve olumlu sonuçlar oluşturduğunu söyledi.
Malak, "Proje kapsamında verdiğimiz eğitim seminerlerine katılım yüksek. 2 okulda düzenlenen programa 200'den fazla anne katılıyor. Ayrıca, seminer sonunda katılan annelere numaralar verilip çekiliş yaptırıyoruz ve günün talihli 2 annesini seçiyoruz, seçilen annelere çeyrek altın hediye ediyoruz." dedi.
Bu haftanın çekiliş talihlileri arasında, Van depreminde evini kaybeden depremzede Sevim Mengeş ile Yüksekovalı Akline Kurt oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz