Yüksekova’da Bombalı Eylem Hazırlığında Olan 2 Pkk’lı Yakalandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 2 kişi, bomba düzeneği, silah ve örgütsel...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 2 kişi, bomba düzeneği, silah ve örgütsel doküman ile yakalandı.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Yüksekova ilçesinde PKK/KCK örgütü mensuplarından temin ettikleri patlayıcı maddeler ve susturuculu silahlarla Hakkari merkezi ile ilçeleri ve metropol illerde farklı noktalarda sansasyonel nitelikte bombalı eylem ve suikast hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 2 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3 Temmuz 2012 günü gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 9 adet kablo düzeneği ile birbirine bağlanmış vaziyette ortalama 12'şer gramlık 12 santimetre boyunda rulo şeklinde sarılmış krem renkli macun kıvamında patlayıcı madde, 1 adet 7,65 çapında tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet şarjör, 15 adet fişek, 1 adet örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyonda yakalanan şüpheliler, haklarında tanzim edilen tahkikat dosyaları ile birlikte 5 Temmuz 2012 günü adli makamlara çıkarılmış, 1 şahıs tutuklanmıştır” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: