Yüksekova’da Cenaze Gerginliği

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'lı Orhan Akdoğan Hakkari’nin Yüksekova...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'lı Orhan Akdoğan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nda alınan cenaze bugün öğle saatlerinde ilçe merkezine getirildi. Eski Kışla Camii'nde dini vecibeler yerine getirildikten sonra Akdoğan'ın cenazesi kalabalık bir grup tarafından Akalın mezarlığına götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP ilçe Başkanı Rüstem Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreni sonrası mezarlıktan ayrılan bir grup, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, ilçenin Şemdinli yolu caddesi üzerinde karayolunu trafiğe kapatarak barikat kuran bir grup göstericiye de polis gaz bombaları ile müdahale etti.

Esnafın kepenk kapattığı ilçede gerginlik sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz