Yüksekova’da Çiftçilere Makine Desteği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında çiftçilere makine yardımı yapıldı.Kırsal Kalkınma Yatırımlarının...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında çiftçilere makine yardımı yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında, Yüksekova’da tarımla uğraşan çiftçilere 40 makine verildi. İlçenin Şemdinli Yolu üzerinde düzenlenen anahtar teslim törenine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özgür, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve bazı vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Tikdağ, makinelerin hibe karşılığında vatandaşlar için temin edildiğini kaydederek, “Verilen makine masraflarının bir kısmını devlet bir kısmını da sizler karşılayacaksınız. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Tırpanla çok ot biçtim, sabanla da çok tarla sürdüm. Tarlada çok bağ bağladım. Ama makine-ekipman açısından teknolojinin gelişmesi nedeniyle artık sizler bu işi yapmayacaksınız. Bu işi makineler yapacak. Bu amaçla bugün sizlere makinelerinizi teslim edeceğiz. Umarım bu makineler tarımın verimliği açısından büyük katkı sağlar. Yeni iş makinelerinin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Törenden sonra makineler hakkında bilgi alan Tikdağ, anahtarları çiftçilere teslim ederek bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: