Yüksekova’da Gözaltına Alınan 7 Kişiden 5’i Tutuklandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün farklı adreslere yapılan KCK operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 5’i...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün farklı adreslere yapılan KCK operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gece saatlerinde düzenledikleri KCK operasyonu kapsamında farklı adreslere baskın yapıp 7 kişiyi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltındaki 7 kişiden 5’i Van’a sevk edilirken, 18 yaşından küçük olan 2 kişinin sorguları ise Yüksekova’da yapıldı. E.Ü., "Örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklanırken, bir çocuk ise serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Van’da savcılığa sevk edilen R.A., N.Ç., C.I., M.D. ve B.I. ise tutuklama talebiyle Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine sevk edildi. 5 kişiden B.I. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 kişi "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: