Yüksekova’da Halepçe Katliamı Kınandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Örgütü ile Kürt Dili Araştırma ve...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Örgütü ile Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) Yüksekova Şubesi Halepçe Katliamı’nı kınadı.

BDP ilçe binasında toplanan ve aralarında BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Sefalı, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu grup, buradan eski cezaevi kavşağına kadar yürüdü.

Grup, oradan da Oslo Oteli önüne gelerek burada bir basın açıklaması yaptı. Kitle adına basın açıklamasını okuyan KURDİ-DER çalışanlarından Deniz Bülbin, Kürtlerin yıllardan beridir katliamları yaşadığını ve bunun uluslararası ayağının karanlıkta kaldığını belirtti. Bülbin, "Halepçe katliamından Roboski'ye kadar yapılan katliamları Kürtler unutmadı unutturmayacaktır. Bu katliamları kınıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasından sonra kitle sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: