Yüksekova'da ölenler toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde iki gün önce çıkan olaylar sırasında yaşamını yitiren 3 kişinin cenazeleri toprağa verildi. Olaylarda yaşamını yitiren Abdulhaluk Geylani, Engin Mengeç ile İslam Barçın'ın cenazesi, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Özel Yüksekova Hastanesi morgundan, kalabalık bir grup tarafından alındı.

Omuzlar üzerinde taşınan cenazeler, ilçe çıkışında bulunan Akalın mezarlığına getirilerek toprağa verildi. Grup, cenazelerin taşınması sırasında terör örgütü lehine slogan attı.

Reklam
Reklam

Cenazelerin toprağa verilmesinden önce bir konuşma yapan Demokratik Toplum Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Selim Sadak, meydana gelen bu olayların aydınlatılması, meclisin bu konuları araştırması gerektiğini belirterek, "Şemdinli olaylarının aydınlatılması, Türkiye'deki olayların aydınlatılmasıdır. Yüksekova'da yaşamını yitirenler demokrasi şehitleridir. Bu şehitlere sahip çıkılmalıdır"dedi.

Sadak,"Yüksekova'da bayrak yakıldığı ve sağlık ocağı tahrip edildiği iddialarının asılsız olduğunu" söyledi.

Bu arada cenazelerin toprağa verilmesinin ardından grubun ilçe merkezine dönmesi sırasında, Yüksekova Belediyesi, olay çıkmaması için grup ile polis arasında belediye araçlarından barikat oluşturdu. Selim Sadak, eline aldığı megafonla ilçe merkezinde toplanan grubun dağılmasını istedi.

İlçedeki işyerlerinin bugün de kapalı olduğu, polislerin kamu binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.