Yüksekova’da Üniversite Adaylarına Tercih Semineri

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren dershaneler tarafından üniversite tercihlerini verecek olan Yüksekovalı öğrencilere ortak bilgilendirme...

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren dershaneler tarafından üniversite tercihlerini verecek olan Yüksekovalı öğrencilere ortak bilgilendirme semineri düzenledi.

İlçede faaliyet gösteren dershaneler, bu yıl değişik tarihlerde yapılan YGS ve LYS’ye giren öğrencilere üniversite tercihlerinde rehberlik etmek amacıyla Deneyim Dershanesi’nin salonunda ortak bir seminer gerçekleştirdi. Tercih döneminde öğrencilerin uyması gereken hususların belirtildiği ve tercih kılavuzunun tanıtıldığı seminere Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuncel Öz, farklı dershanelerde ve okullara çalışan rehber öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Seminerde ilçedeki bütün dershanelerin tercih vermek isteyen öğrencilere aynı çatı altında yardımcı olunacağı bildirildi.

Tercih dönemlerinde öğrencilerin gelecekte kolay iş bulabilecekleri meslekleri seçmeleri gerektiğini vurgulayan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuncel Öz, “Öğrencilerin seçecekleri bölümlerde mutlu olmaları ve iş imkânlarını göz önünde bulundurması çok önemlidir. Yüksekova’daki öğrenciler yaşadıkları zorluklardan dolayı daha çok okumaya hevesli olmalıdırlar. Benim gördüğüm bütün öğrenciler pırıl pırıl. Yüreğinde insan sevgisi olan bu kardeşlerimin çok iyi yerlere gelmesini isterim. Yüksekova halkının güzel ilgisinden dolayı da çok teşekkür ederim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: