Yüksekova'da Yapımı Tamamlanan 5 Bin Kişilik Cami Ibadete Hazır

Vatandaşların desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 yıl önce Yüksekova'da yapımına başlanan 5 bin kişilik kentin en büyük camisi olan

Vatandaşların desteği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 yıl önce Yüksekova'da yapımına başlanan 5 bin kişilik kentin en büyük camisi olan İhsaniye Cami ibadet hazır.

Ramazandan önce yoğun bir çalışma temposuyla eksiklikleri önemli oranda giderilen camide ilk namazlar kılındı. Caminin Cuma Namazı'nda ibadete açılacağını duyan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Camide kılınan ilk Cuma Namazı'nda kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ve diğer yetkililerde saf tuttu.

İlçe Müftüsü Haşim Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkıları ve vatandaşlarımızın destekleriyle 4 yılda tamamlanan camiyi ramazanın ilk gününde ibadete yetiştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Keskin, vatandaşların gösterdiği ilginin de kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Keskin, sadece Hakkari'nin değil Doğu Anadolu'nun da en büyük camileri arasında yer alan İhsaniye Cami'nin lavabo ve ses sistemindeki eksikliklerini giderdikten sonra resmi açılışını yapacaklarını kaydetti.

Muhabir: Mesut Varol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: