Yüksekova'da Yayla Şenliği

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA Güvenlik nedeniyle daha önce çıkılması yasak olan Cilo Dağları zirvesindeki Meydanbelek Yaylası'nda, buyıl şenliklerin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA Güvenlik nedeniyle daha önce çıkılması yasak olan Cilo Dağları zirvesindeki Meydanbelek Yaylası'nda, buyıl şenliklerin üçüncüsü gerçekleştirildi. 2000 rakımlı yaylaya çıkan vatandaşlar, çadırlarını kurup müzik eşliğinde halay çekip, doyasıya eğlendi.
Şenliklere katılan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, vatandaşların kendi yaylalarında eğlenmeyi özlediğini belirterek, "Sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı bir barış süreci var. Bu barış sürecinden kaynaklı halkımız kendi yaylalarıyla buluşuyor, özlemlerini gideriyor. Bu ortamı bu halka sağladığı için Sayın Abdullah Öcalan’a teşekkür ediyoruz. Yıllardır Türkiye halkının hep beraber çektiği acıların artık son bulmasını istiyoruz. Halkımızın bizden barış adına, demokrasi adına çok büyük beklentileri var. Ancak bazı kesimler sanki HDP yokmuş gibi, yasal bir parti değilmiş gibi halen ötekileşme, dışlama, yok sayma söz konusu. Tabii ki, halkımız bunu çok net görüyor. Türkiye 7 Haziran'da yeni bir sürece girmiştir. Türkiye asla eski Türkiye olmayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: