Yüksekova'daki Olaylarda Yaralanan 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristin cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda yaralanan 2 kişiden biri hayatını kaybetti.Kayseri'nin...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristin cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda yaralanan 2 kişiden biri hayatını kaybetti.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirdikleri saldırıda ölen 2 teröristten Cengiz Özek için Yüksekova'da düzenlenen cenaze töreni sonrasında çıkan olaylarda yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kişiden Özgür Taşar (17), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı Veysi Yıldırım (34) ise Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Reklam
Reklam

Yüksekova Kaymakamı Aziz Üzeyir Özeren, olaya müdahale için giden özel harekat polislerinin 2 PKK'lıyı tespit ettiğini belirterek, "Polislerin kendilerini takip ettiğini fark eden 2 PKK'lı, polislere uzun namlulu silahlarla ateş açınca, çevrede bulunan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. PKK'lılar daha sonra Orman Mahallesi'ne doğru kaçtı. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı" dedi.

Öte yandan, tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede Cengiz Topel Caddesi üzerinde bekleyen Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) aracına ses bombası atıldı. Saldırda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevrede bulunan birçok iş yerinin camları kırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: