Yüksekovalı Aileyi Yılan Korkusu Sardı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinin Akalın köyünde yaşayan Türfent Ailesi, yaşadıkları kerpiç evde çok sayıda yılan gördüklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Yüksekova ilçesinin Akalın köyünde yaşayan Türfent Ailesi, yaşadıkları kerpiç evde çok sayıda yılan gördüklerini belirterek yetkililerden yardım istedi. Bugüne kadar evdeki birçok yılanı öldüren aile, yılanlar nedeniyle tedirgin olduklarını ve maddi durumlarının kötü olması nedeniyle başka bir eve taşınamadıklarını söyledi. Mehmet Türfent, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılan korkusu nedeniyle geceleri evde nöbet tutmak zorunda kaldığını söyledi. Evlerinde üç yıldır sürekli yılan gördüklerini ve bir çoğunu kendi çabasıyla öldürdüğünü belirten Türfent, şöyle konuştu: "Evimin her tarafından yılan çıkıyor. Son bir ayda evin içinde 30'dan fazla yılan öldürdük. Başka bir arazim de yok ki tekrar ev yapayım. Bana ait tek arazi bu. Gidecek başka yerim de yok. Evimi yılanlar istila etti. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Çocuklarım yılan görünce korkmasın diye geceleri nöbet tutuyorum. Gündüzleri de çocuklar eve giremiyor. Artık evde duramıyoruz. Üç senedir bu haldeyiz. İşe gidince aklım çocuklarda kalıyor. Okula giden çocuklarım korkudan ders çalışamıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çaresiz kaldım. Yetkililerden yardım istiyorum." Çocuklardan Mahkum Türfent ise yılan korkusundan eve giremediğini ve ders çalışmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz