Yüksel Arslan'ın paylaşımı olay oldu! Mansur Yavaş tepki gösterdi, istifa kararı geldi

ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen ve İYİ Parti'den istifa eden Yüksel Arslan'ın paylaşımı gündem oldu. Arslan'ın paylaşımında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edildi. Arslan'ın paylaşımına Yavaş tepki gösterdi. Arslan da paylaşımıyla ilgili açıklama yaparak "Pazartesi sabahı Aski Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrılacağım" dedi.

İYİ Parti'den istifa eden ve Mansur Yavaş'a yakınlığıyla bilinen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Arslan'ın paylaşımında isim vermeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldığı iddia edildi.

"PROJE ÇOCUK DENİR"

Arslan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, 'Mustafa Kemal'in Askeri' olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.

Reklam
Reklam

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, 'Mustafa Kemal'in Askeri' değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar.

Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez."

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Arslan'ın paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tepki gösterdi. Yavaş şunları ifade etti:

Kamuoyunun dikkatine:

"Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim.

Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir."

"GÖREVİMDEN AYRILACAĞIM"

Gazeteci Gürhan Hacır paylaştığı tweet de şunları ifade etti:

"Şimdi Ankara milletvekili Yüksel Arslan aradı.

'Bu tweetten Mansur beyin kesinlikle haberi yok. Ben İmamoğlu’nu kastetmedim. Ama öyle anlaşıldığını görüyorum. Ben Mansur ağabeye asla zarar vermeyi düşünmem. Ama görünen o ki istemeden de olsa zarar veriyorum. Bu yüzden pazartesi sabahı Aski Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrılacağım.'

Reklam
Reklam

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANINDAN YANIT

İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan şu paylaşımı yaptı:

"Bir siyasetçi için başarının temel koşulu, toplumun hemen her kesimini kucaklayabilmesidir.

Aziz milletimizi; Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Dindar-Seküler, Genç-Yaşlı vs. ayırmadan büyük bir sevgi ile kucaklayabilen bir siyasetçiye mesnetsiz ve hadsiz suçlamalarda bulunmak ahlaki değildir.

Siyasetçi için kapsayıcı ve kucaklayıcı olmak bir zaaf değil, aksine eşine az rastlanır bir maharettir.

Tıpkı bugünkü iktidarın yaptığı gibi belden aşağı vuran yaklaşımlara ne milletimiz ne de Sn.Mansur Yavaş kayıtsız kalmayarak gereken cevabı vermişlerdir."