Yüksel Caddesi'nde kadın eylemi

ANKARA (İHA) - Suriye'nin Kamışlı Kenti'nde yaşan Kürt-Arap çatışması Yüksel Caddesi'nde bir grup kadın tarafından protesto edildi. Kızılay Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kendilerini 'Barış için Sürekli Kadın Platformu' olarak nitelendiren bir grup kadın Kürtçe ve Türkçe olarak, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Yaşasın Kürt-Arap kardeşliği" gibi sloganlar attı.

Grup içindeki bazı kadınların çan çaldığı eylemde yapılan açıklamada, "Çanlar çalıyor, kulakları sağır eden bir gürültü yükseliyor. Ortadoğu'da halkların kardeşliğini parçalamaya çalışanların ABD ve müttefiklerinin ölüm çanları" denildi. Çıkan olayların Kürt halkının demokratik çözüme en yakın olduğu sürece rastlamasına dikkat çekilen açıklamada, kadınlar olarak halkların kardeşliğine engel olmaya çalışan uluslararası güçlerin bölgedeki müdahalesinin en çok kadınları vurduğunu bildikleri kaydedildi. Türkiyeli kadınların savaş istemediği ifade edilerek açıklamada şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Biz bu ülkenin her renkten, bütün toplumsal konumlarından kadınları, biz Kürt, Türk, Arap, Laz kadınlar, anarşist, feminist, sosyalist, işçi, emekçi, öğrenci, eşcinsel kadınlar, Ortadoğu'da çalan canların ölüm çığlıklarını duyuyoruz. Biz, oldukları her yerde barışı haykıran kadınların seslerini bastırmaya çalışan ölüm çanlarına rağmen her geçen gün daha gür, daha yüksek sesle halkların kardeşliğini haykırmaya devam edeceğiz". Basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.