Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Imzalar Atıldı

Ankara Keçiören'in şehir yapısına yeni bir değer katacak olan Yükseltepe-Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin...

Ankara Keçiören'in şehir yapısına yeni bir değer katacak olan Yükseltepe-Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin imzaları atıldı. Proje ile Yükseltepe'de yıllardır kangren haline gelen gecekondu sorunu çözülmüş olacak.

Yükseltepe Mahallesi'ni gecekondulardan arındırarak modern bir şehir yapısına dönüştürecek olan Yükseltepe-Taşlıtepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında Keçiören Belediyesi ile ihaleyi kazanan ve konutları inşa edecek olan firma arasında protokol imzalandı. Firma yetkilileriyle bir araya gelen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, proje ile Yükseltepe'nin yeni bir çehreye kavuşacağını söyledi. Ankara'da oturmak isteyenlerin önceliğinin Keçiören olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, vatandaşların modern siteleri tercih ettiğini belirterek yeni projeler ile de bu ihtiyacın karşılandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Keçiören'in her geçen gün geliştiğini aktaran Başkan Ak, Yükseltepe'de yükselecek yeni konutların o bölgede oturanlara ve oturmak isteyenlere yeni bir modern şehir yaşantısı sunacağını söyledi. Keçiören'de böylesi bir projeyi hayata geçirdikleri için memnun olduklarını belirten Başkan Ak, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu. İhaleyi kazanan firma yetkilileri de Yükseltepe Mahallesi'ne yapılacak konutlarda tüm ayrıntıların düşünüldüğünü belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Ak'a teşekkür etti.

Keçiören Belediyesi'ne ait üç ayrı müstakil parseldeki gecekonduların yüzde 60'lık kısmı yıkıldı. Halen yıkımların devam ettiği bölgede gecekondu sahiplerinin de desteklediği proje ile bin 600'den fazla konut yapılacak. Proje sayesinde Yükseltepe'de yıllardır kangren haline gelen gecekondu sorunu çözülmüş olacak. Yükseltepe'ye yeni bir çehre kazandıracak proje, bölgedeki diğer emsallere de örnek olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: