Yumurtalık’a Yeni Bir Termik Santral Daha

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyüne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak 'Entegre Termik...

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyüne yaklaşık bin 200 MW gücünde kömürle çalışacak 'Entegre Termik Santrali' kurulacağı bildirildi.

Emba Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulacak olan yeni termik santral ile ilgili olarak Sugözü Köy Konağı'nda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde santrale karşı çıkan çevreciler, protesto gösterisinde bulundu. Bölgenin ikinci bir termik santrali kaldırmayacağı görüşünü savunan çevreciler, şu ana kadar bölgeye 7 termik santral, bir doğalgaz, bir de güneş enerjisi ile çalışacak fotovoltaik ve de 55 adet rüzgar türibünü ile çalışacak enerji santrali kurulacağını hatırlattı. Çevreciler, yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi çağrısında bulunarak, aksi takdirde yakın bir gelecekte Yumurtalık'ta kanserden ölümlerin artacağı uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Emba Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılan açıklamada ise; firma tarafından kurulacağı açıklanan 'Entegre Termik Santrali'nin bölgenin ekolojik dengesine herhangi bir zarar vermeyeceğinin altı çizilerek, son teknoloji konvansiyonel entegre sistemin tercih edileceği tesisin küllerinin de inşaat sektöründe kullanılacağı bilgisi verildi. Söz konusu açıklamada ayrıca tesisin üretime geçmesinin ardından 250 kişiye de istihdam sağlanacağı dile getirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz