''Yumurta''nın gala gösterimi yapıldı

Antalya (AA)- 44. Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj ve 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali Uzun Metraj Film yarışmalarında ödül arayan, "Yumurta" filminin gala gösterimi yapıldı.

Şehir hayatı ile doğup büyüdüğü kasaba arasında sıkışıp kalan bir karakterin işlendiği, Cannes Film Festivali'nde de gösterilen film, Türkiye'de ilk kez Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Semih Kaplanoğlu'nun senaryosunu yazıp yönettiği "Yumurta", festivalde en yoğun katılımla izlenen filmler arasında yer aldı.
Gala gösteriminin ardından düzenlenen basın toplantısında, yönetmen Semih Kaplanoğlu ile oyuncular Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy ve Ufuk Bayraktar izleyenlerin sorularını yanıtladılar.

Reklam
Reklam

Kaplanoğlu, "Şair Yusuf"'un annesinin ölümüyle yıllardır gitmediği kasabaya dönüşünün anlatıldığı "Yumurta"nın, bir üçlemenin ilk filmi olduğunu söyledi. Üçlemenin diğer filmleri, "Süt"ün çekimlerinin ise devam ettiğini vurgulayan Kaplanoğlu, bu filmde "Yusuf"un gençlik yıllarının, senaryo çalışmaları süren "Bal"da ise şairin çocukluğunun anlatılacağını kaydetti.

Kendisinin de doğduğu evden uzakta yaşadığını, zaman zaman annesini ziyaret için doğduğu eve gittiğini belirten Kaplanoğlu, "çok kişisel" olarak değerlendirdiği filmin otobiyografik ögeler taşıdığını da anlattı. Gençlik yıllarında şair olmak istediğini vurgulayan Kaplanoğlu, bir şairi anlattığı filmiyle hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Filmlerinde Nuri Bilge Ceylan'dan etkilenip etkilenmediğinin sorulması üzerine Kaplanoğlu, "Nuri Bilge çok saygı duyduğum bir yönetmen ve dostum. Bir film yaratmanın nasıl bir şey olduğunu ondan öğrendim. Etkilenmeler olabilir" dedi.