Yunan Adalarıyla Hedef Ortak Turizm

Türkiye ile Yunanistan arasında turizmde ortak hareketin ilk adımları Muğla'da atılıyor. Sakız Adası ile Muğla...

Türkiye ile Yunanistan arasında turizmde ortak hareketin ilk adımları Muğla'da atılıyor. Sakız Adası ile Muğla arasında turizmin geliştirilmesi çalışmalarına başlandı. Sakız Belediye Başkan yardımcıları Kostas Mundros, Dimitris Mantikos ve Rena Damigu, ikili temaslarda bulunmak üzere geldi.

Muğla İl Genel Meclisi Cemalettin Gürpınar, ziyaret kapsamında heyeti makamında kabul etti. Gürpınar, yaptığı konuşmada, "Ege Denizi bizleri bölen bir sınır değil, birleştiren barış denizidir. Biz Muğla olarak, Yunanistan'a yakın olan en büyük iliz. Adalardan bölgemize çok sayıda vatandaşınız geliyor. Turizmde ortak hareket etmek, her iki bölgenin turizmde daha güçlü olması anlamına gelir." dedi. Turizmden sorumlu Başkan Yardımcısı Mundros ise, "Çok güzel bir bölgede yaşıyorsunuz. Son zamanlarda her iki halkın biraraya gelmesi için çalışıyoruz. Bizlerin her şeyi ortak. Turizmde ortak hareket etmemiz, her iki halkı da kalkındıracaktır. Biz Yunanistan olarak Türkiye'nin AB'ye girmesi için destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: