Yunan Heyet, Ankara Hayvanat Bahçesi Projesi'ni Beğendi

Yunanistan’ın Selanik kentinin Belediye Başkanı Yannis Boutaris ve heyeti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i...

Yunanistan’ın Selanik kentinin Belediye Başkanı Yannis Boutaris ve heyeti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

Başkan Gökçek, konuk heyete Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’daki projeleri ile ilgili bilgi verdi. Özellikle başkentteki kentsel dönüşüm projeleri, rekreasyon alanları ve diğer projeler konuşulurken, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmaya başladığı Hayvanat Bahçesi ve Temapark Projesi konuk heyetin ilgisini çekti.

Parktaki hayvanların doğal yaşamlarına ilişkin bilgileri ilgiyle dinleyen konuklar, Başkan Gökçek’e çeşitli sorular yöneltti.
Belediye Başkanı Yannis Boutaris da Selanik’te özellikle Osmanlı mirasıyla ilgili çok kapsamlı çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti.
Boutaris, “Geçmişimize sahip çıkmazsak, saygı duymazsak hiçbir şekilde ilerleyemeyiz. Türklerle çok ortak noktamız var. Mentalitemiz çok benziyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuklar ziyaret sonrası belediyenin bazı sosyal, kültürel proje alanları ve kentsel parklarını gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: