Yunan işadamları, Safranbolu'ya yatırım yapmayı planlıyor

KARABÜK (İHA) - Karabük'e gelen Yunan işadamları, beğenerek gezdikleri tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesine yatırım yapmayı planladıklarını açıkladılar.

Yunan işadamları Kostas Hatzibasiliadis, Giannis Testuipasis, Dimitris Gvonalis ile Banka Müdürü Kiriakos Kolovos, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'yi
ziyaret ederek kentin ekonomik, sosyal ve tarihi dokusu hakkında bilgi aldı. Kolovos, yaptığı açıklamada, Safranbolu'da tekstil, turizm ve otelcilik yatırımlarının iyi olduğunu, şaraplık üzüm yetiştiriciliğinin de yapıldığını öğrendiklerini, bu sektörlere yönelik yatırımlar planladıklarını söyledi. Cebeci'nin kendilerine destek sözü verdiğini anlatan Kolovos, "Buraya gelişimizin esas amacı ticaret konusunda neler yapılıyor, bunu gözlemlemekti. Ekonomi hakkında bilgiler edindik. Yunanistan ile Safranbolu
arasındaki ticari işbirliğinin çok iyi olacağına inanıyorum" dedi. İşadamı Giannis Testuipasis de, Safranbolu'daki tekstil firmalarıyla iş yapmak istediklerini, bölgedeki tarım arazilerinin de değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ise, kentin ekonomik ve sosyal hayatını geliştirecek projelere destek vereceklerini kaydetti.