Yunan sahil güvenliği Türk balıkçıları taciz ediyor

Ege Denizi semalarında Türk ve Yunan jetlerinin 'it dalaşı' bu kez denizde sahil güvenlik botları...

Ege Denizi semalarında Türk ve Yunan jetlerinin 'it dalaşı' bu kez denizde sahil güvenlik botları arasında yaşanmaya başladı. Edirne’nin Enez ilçesinden balıkçılar, uluslar arası kara sularda Yunan sahil güvenliğinin tacizine uğradıklarını, Türk botları gelince tacizden kurtulabildiklerini anlattı.

Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Semadirek Adası açıklarındaki Zürafa kayalıkları civarında, uluslar arası kara sularda avlanan Türk balıkçı teknelerinin Yunanistan Deniz Kuvvetleri'ne ait sahil güvenlik botları tarafından taciz edildiği öne sürüldü. Balıkçı teknesi kaptanı Kasım Taşçı, Edirne’nin Enez ilçesi limanından çıkarak uluslar arası karasularda karides avladıklarını, ancak Yunan sahil güvenlik botları tarafından taciz edildiklerini, hatta kendilerine silah bile gösterildiğini söyledi. Yunan sahil güvenlik botlarının kendilerine yardım eden Türk sahil güvenlik botlarını görünce bölgeden çekildiğini anlatan Taşçı, bu tür olayların geçen yıldan bu yana devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Avlandıkları Zürafa kayalıklarının uluslar arası kara sularında olmasına rağmen Yunanlıların tacizine uğradıklarını iddia eden Taşçı, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botların da yardımı ile avlandıklarını söyledi. Balıkçıların zaten zor durumda olduğunu ifade eden Taşçı, "Semadirek açıklarına giderken 300-350 litre mazot harcıyoruz. Orada karides avlıyoruz. Ama Yunanlılar Zürafa kayalıklarının kendi karasularında olduğunu iddia ediyorlar. Bizim sahil güvenlik komutanlığı yetkilileri de burasının uluslar arası kara suyu olduğunu ve avlanabileceğimizi söylüyorlar ve bize yardım ediyorlar.” dedi.

Balık teknesinde çalışan Ahmet Tetik, Zürafa kayalıklarına yaklaştıkları zaman Yunan sahil güvenlik komutanlığı botundaki askerlerin yakınlarına kadar gelerek kendilerine silah gösterdiklerini ve kurma kolunu kurduklarını ifade ederek, "Duyduğumuza göre bir arkadaşımızın 10 metre önüne ateş etmiş. Bizim sahil güvenliğimiz geldiği zaman biz o kayalıklara sokulabiliyoruz. Aksi halde bizi 6 milin içine sokmuyorlar, tehdit ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: