"Yunanistan ile açılım" mektubu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’ya bir mektup gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “komşu ülkelerle sıfır problem” anlayışının Türk dış politikasının öncelikleri arasında olduğunu belirterek Yunanistan’da işbaşına gelen yeni Hükümet döneminde, yaklaşık 10 yıldır süren ikili işbirliği ve diyalog sürecine yeni bir ivme kazandırılabileceği umudunu dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu’ya bir mektup gönderdi. 30 Ekim tarihinde gönderilen mektupta, Türkiye’nin Yunanistan’la ilişkilerinin tüm alanlarda geliştirilmesi konusunda Türk Hükümetinin gerekli iradeye sahip bulunduğu ve mevcut tüm sorunları ele almaya hazır olduğu ifade edildi. Başbakan Erdoğan, bu çerçevede iki ülke arasında yeni işbirliği imkânları yaratılmasına yönelik bir dizi öneri iletti.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, mektupta Türkiye’nin Yunanistan ile ilişkilerinin geliştirilmesine önem atfettiğini belirterek, “komşu ülkelerle sıfır problem” anlayışının Türk dış politikasının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, Yunanistan ile karşılıklı saygı ve anlayış temelinde geliştirmeye çaba gösterilen ilişkilerin bölgesel barış ve istikrara da olumlu etkileri olacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan mektupta ayrıca Yunanistan’da işbaşına gelen yeni Hükümet döneminde, yaklaşık 10 yıldır süren ikili işbirliği ve diyalog sürecine yeni bir ivme kazandırılabileceğinin ümit edildiğini dile getirdi. Erdoğan bu bağlamda, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Papandreu’nun Yunanistan’daki seçimlerin hemen sonrasında, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantısı nedeniyle Türkiye’ye yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. (ANKA)