Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis, Ayin Için Trabzon'da

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela Manastırı’nda yarın yapılacak ayine katılmak için şehre gelen Yunanistan İstanbul...

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Sümela Manastırı’nda yarın yapılacak ayine katılmak için şehre gelen Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis’i makamında kabul etti. Başkonsolos Matthioudakis’e Trabzon’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Sümela Manastırı'nın senede bir kez ibadete açılmasının dünyadaki bu tür eserlerin insanların ibadetine müsaade edilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Trabzon’un dünyaya örnek olacak bir hoşgörü gerçekleştirdiğini kaydeden Kızılcık, "Ülkemizde bölgemiz tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkıyor. Bu anlamda da son yıllarda on binlerce turistin batıdan ve özellikle Arap ülkelerinden geldiğini söyleyebiliriz. Yarın Sümela Manastırı’ndaki ayinin üçüncü yılı olduğu ifade etmek isterim. Sümela’yı ayine açmamızın temel nedeni dünyada hangi dinden olursan olsun, insanlara hoşgörü ile bakılması gerektiğini göstermektedir. Sümela’yı ibadete açarak, dünyaya insanlığın bu tür eserlerde ibadetlerini yapabilmesi için müsaade edilmesi gerektiğini gösterdik. Ve böylece dünyada barış içersinde yaşamamız gerektiği mesajını vermeyi arzuladık." dedi. Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ayine katılmak için gelen turist sayısında bu yıl azalma olacağını ifade eden Vali Kızılcık, gelen misafirler için ise her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Reklam
Reklam

Başkonsolos Matthioudakis de Trabzon’a ilk kez geldiğini ve son derece memnun kaldığını söyledi. Yarın Sümela Manastırı’nda yapılan ayini katılacağını hatırlatan Matthioudakis, ileriki zamanlarda Trabzon’u ve bölgeye gezmek için tekrar geleceğini ifade etti.

GECİKME EKONOMİK KRİZDEN DOLAYI

Yunanistan’da cami yapılması ile ilgili soruları da cevaplandıran Başkonsolos Matthioudakis, "Cami yapılmasıyla ilgili politik olarak karar alınmış durumdadır. Bunun nerede yapılacağı teknik tartışmaları yapılıyor. Caminin devlet kaynağı ile yapılması düşünülüyor. Büyük bir cami olması planlanıyor. Ekonomik krizden dolayı parasal anlamda sıkıntılarımız bulunuyor, aynı zamanda hükümetimiz stabil değil. Bu sıkıntılardan dolayı bir gecikme var.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: