Yunanistan ‘Roket Savaşı’na davet ediyor

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, Türkiye’den gidecek turistlere sarıldı. Sakız Adası, turist çekmek için ilk defa...

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, Türkiye’den gidecek turistlere sarıldı. Sakız Adası, turist çekmek için ilk defa Türkiye’de tanıtım yapıyor. Sakız Belediyesi, adada 150 yıldan fazla süredir yapılan “Roket Savaşı” etkinliği için Türkçe broşür bastırdı. İzmir’de tanıtılan etkinliğin yapılacağı hafta ,vizede de kolaylık sağlanması kararı alındı. Sakız Belediye Meclisi, bir süre önce adayla İzmir arasında öğrencilerin nüfus cüzdanıyla ziyaretini sağlayacak düzenlemeyi de oybirliğiyle kabul etmişti.

Reklam
Reklam

Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis başkanlığındaki turizm heyeti, adada Paskalya kutlamaları kapsamında düzenlenen Roket Savaşı'nı İzmir’de tanıttı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı da ziyaret eden heyet, 14 Nisan 2012'de iki kilise arasında yapılacak Roket Savaşı’na davet etti. Başkan Lambrinoudis, daha çok işbirliği yapmak istediklerini belirterek, öğrencilerin nüfus cüzdanıyla ziyaretlerini düzenlemenin de iki ülke arasında imza aşamasına geldiğini aktardı: “Genç nesil gelecektir. Öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri, iki ülke arasında geleceğe de büyük katkı sağlayacaktır. Hedefimiz, her alanda işbirliğine gitmektir. Roket Savaşı'na herkesi davet ediyoruz.” İZTO Başkanı Demirtaş da komşuluğun gereği olan her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

ROKET SAVAŞI, İKİ KİLİSE ARASINDA BAŞLADI

Roket Savaşı, Sakız Adası’nda yaklaşık 150 yıl önce birbirine düşman iki kilise arasında başladı. Yerlilerden adını almış, Agios Markos ve Panagia Erythiani kiliseleri arasında cereyan etti. Önceleri karşılıklı taşlamalarla başlayan düşmanlık, sonraki yıllarda ateşli toplarla sürdü. Bu daha sonra iki kilise arasında barış amaçlı kullanılmaya başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz