Yunanistan Yüzde 50 Indirim Yapınca Avrupalı Ve Rus Turistleri Kendine Çekti

Yunanistan ve Mısır konaklama tesislerinde yüzde 50 oranında indirim yapması Antalya turizmini olumsuz etkiledi. Unser...

Yunanistan ve Mısır konaklama tesislerinde yüzde 50 oranında indirim yapması Antalya turizmini olumsuz etkiledi. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Antalya Side'de yaptığı basın açıklamasında, Yunanistan ve Mısır'ın konaklamada yüzde 50 indirim yapmasının Türk turizmini bu sezon olumsuz etkilediğini söyledi. Başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa ve Rus turistlerin 'ucuz tatil yapma' düşüncesiyle bu sezon tercihlerini Yunanistan ve Mısır'a kaydırdığını belirten Günyeli, Antalya bölgesindeki otellerin tatil indirimini geç yaptığı için yıllardır getirdiği müşterilerini önemli ölçüde Yunanistan'a kaptırdığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Antalya bölgesindeki otellerin 15 Temmuz itibariyle yeni yeni dolmaya başladığını anlatan Günyeli, 2013'de sektör temsilcilerinin zamanında önlem almazlarla bölgede 6 aylık aktif turizm sezonunun 3 aya düşebileceğini ifade etti. Günyeli, "20 Nisan'dan sonra Rus, İngiliz, Alman, Belçika, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), İskandinav ve Baltık ülke turist müşterilerimizin önemli bir bölümünü Mısır, Tunus ve Yunanistan'a kaptırdık. Bölgedeki otelcilerimiz indirim yapmada Mısır, Tunus, İspanya ve Yunanistan'a göre geç kaldı. Yunanistan yüzde 50'ye varan indirim yaptı. Avrupa Birliği(AB) Yunanistan ekonomisini toplasın diye başta Almanya olmak üzere büyük destek verdi. Vermeye de devam ediyor. Avrupa ülkelerindeki ekonomik kriz Yunanistan, Tunus ve Mısır'a 'ucuz tatile' yöneltti. Almanya'da kredi çekerek tatile gelen turistler var. " dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, seyahat acentelerinin 2,5 ay içinde Yunanistan ve Mısır'a 48 bin turisti tatile gönderdiğini söyledi. Maddi durumu iyi olan Rus turistlerin tatil tercihini Türkiye, İspanya, Dubai, Tayland ve Hindistan'a gittiğini belirten Baranov, maddi imkanı kısıtlı ailelerin ise Yunanistan ve Mısır'ın yüzde 50 indirim yapmasıyla birlikte tatillerini Yunanistan ve Mısır'a kaydırdıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Turizmciler, Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranının 20 Mayıs'ta yüzde 70 olduğunu 10 Temmuz itibariyle bu rakamın yüzde 90' a çıktığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: