Yunanistan'da aşırı yağışlar

ATİNA (İHA) - Yunanistan'ın kuzey bölgesine son 24 saatte yağan aşırı yağmur; 500'den fazla evi sular altında bırakırken, çevredeki savunmasız hayvanların boğulmasına ve bölge elektriğinin kesilmesine de neden oldu.

Şiddetli yağış nedeniyle elektriğin kesilmesi, kurtarma ekiplerinin işlerini hayli zorlaştırıyor. Retinas Belediye Başkanı Georgıos Stitsos, basına yapmış olduğu açıklamada, 500 evin sular altında kaldığını ve bunlardan 5 tanesinin tamamen kullanılmaz duruma geldiğini ifade etti. Bu arada yağıştan büyük hasar gören Selanik'e ani bir ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, bölge belediye başkanlarından son durumla ilgili bilgi aldı. Bölgeye gelen Yunanistan İçişleri Bakanı Prokopos Pavlopoulos ise, yağışın neden olduğu zararların devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Hasar alan bölgelerde ilk yardımı sağlamak amacıyla 70 itfaiye aracı, 230 itfaiyeci ve birçok gönüllü çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın neden olduğu hasarın henüz tam olarak tespit edilemediği ifade ediliyor.