Yunanistan'da kabine belli oldu

ATİNA (İHA) - Yunanistan'da geçen Pazar günü yapılan seçimleri kazanan Yeni Demokrasi (YDP) Lideri Kostas Karamanlis, Bakanlar Kurulu üyelerini belirledi. Konuya ilişkin açıklama, YDP Sözcüsü Teodoris Rusopulos tarafından yapıldı.

Açıklanan yeni bakanlar kurulu listesine göre; Başbakanlık ve Kültür Bakanlığı görevini Kostas Karamanlis üstlendi. Listeye göre; Dışişleri Bakanlığı görevine Petros Moliviatis, Savunma Bakanlığı görevine Spilios Spiliotopulos, İçişleri Bakanlığı görevine Prokopis Pavlopulos, Sağlık Bakanlığı görevine Nikitas Kaklamanis, Milli Ekonomi ve Maliye Bakanlığı görevine Yorgos Alogoskufis, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Panos Panayotopulos, Milli Eğitim Bakanlığı görevine Marieta Yanaku Kuçiku, Turizm Bakanlığı görevine Dimitris Avramopulos, Kalkınma Bakanlığı görevine Dimitris Siufas, Tarım Bakanlığı görevine Savas Çituridis, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevine Yorgos Suflias, Denizcilik Bakanlığı görevine Manolis İcefaloyanis, Ulaştırma Bakanlığı görevine Mihalis Liapis, Ege Bakanlığı görevine Aristidis Pavlidis, Makedonya ve Trakya Bakanlığı görevine Nikos Çirçionis, Kamu Düzeni Bakanlığı görevine Yorgos Vulgarakis ve Hükümet Sözcülüğü görevine Teodoris Rusopulos getirildi.

Reklam
Reklam

Kostas Karamanlis'in Başbakanlık görevi haricinde Kültür Bakanlığı görevini de üstleneceği ve Olimpiyat oyunları için yapılan hazırlıkları bizzat kendisinin yöneteceği ifade edildi.

Yunanistan'da yeni hükümet, yarın yapılacak yemin töreninden sonra görevine başlayacak. İlk Bakanlar Kurulu'nun gündem konusunun Kıbrıs'taki gelişmeler olması bekleniyor.