Yunanistan'da olaylar devam ediyor

Atina (AA) - Yunanistan'ın başkenti Atina'da 6 Aralık gecesi 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateşle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ve ülkeyi savaş alanına çeviren olaylar hızını yitirmekle birlikte bugün de sürdü.

Grigoropulos'un ölümüne yol açtığı iddia edilen polis memuru Epaminondas Korkoneas'ın avukatı Aleksis Kuyas'ın Atina kent merkezinde bulunan bürosuna saldırı düzenlendi.

Kimlikleri belirlenemeyen saldırgan bir grubun, büronun yer aldığı binanın camlarını kırdığı, 8. kattaki büroya giren maskeli kişilerin de çalışanları dışarı çıkardıktan sonra gerek bilgisayar ve benzeri cihazları, gerekse arşivleri kullanılamaz hale getirdikleri kaydedildi. Öte yandan, başkentin çeşitli semtlerinde akşam saatlerinde düzenlenen protesto gösterilerinde, protestocular ile polis ekipleri arasında ufak çaplı çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde yaşanan olaylarda bir grup gösterici güvenlik ekiplerine molotofkoteyli atarken, olay yerinde park halinde bulunan bir araç da ateş aldı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ile yanıt verdi. Göstericilerin ise ateşe verdikleri aracı söndürmeye gelen itfaiye aracını da kundaklamaya çalıştıkları bildirildi.

Kentin güneyindeki "Vuliagmeni" semtinde yapılan gösteride, bölgeden geçmekte olan bir kişinin, göstericilerin can güvenliğini tehlikeye atan şekilde aracını üzerlerine sürdüğü iddia edildi. Selanik'deki gösterilerde de, polis ile protestocular arasında yer yer çatışma yaşandığı, "Levkos Pirgos" semti polis karakoluna taş atan, kimliği açıklanmayan bir kız öğrencinin kısa süreli olarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Girit'in "Hanya" kentinde de öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirdi. Gösterilerde güvenlik ekipleriyle gerilim yaşanmadığı açıklandı. Yanya kentinde de özel Flash radyosunu kısa süreli olarak işgal eden bir grup, protestolarını canlı yayında dile getirdi. Bu arada, Atina'da geçtiğimiz Pazar gününden bu yana 176 kişinin gözaltına alındığı, gözaltına alınanlardan 100'ünün ise yabancı uyruklu kişiler oldukları kaydedildi.

Reklam
Reklam

Büyük bölümü hasar gören iş yerlerini yağma ederken yakalananlardan oluşan gruptan 45'inin ise polis ekiplerine saldırmak ve kundaklama olaylarına karışmakla suçlandıkları belirtildi.