Yunanistan'da YDP 154 sandalye kazandı

Atina (AA)- Yunanistan'da dün yapılan genel seçimlerde, şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre, 300 üyeli Yunan Parlamentosu'nda Yeni Demokrasi Partisi (YDP) 154, PASOK 103 sandalye kazandı.

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde oyların yüzde 82.46'sının sayıldığını ve YDP'nin yüzde 42.71, PASOK'un yüzde 38.42 oranında oy aldığının belirlendiği duyurdu.
Açıklamada, 21 milletvekilliği kazanan Yunanistan Komünist Partisi'nin (KKE) yüzde 7.71, 12 milletvekilliği kazanan Radikal Sol İttifak Partisi'nin (SYRİZA) yüzde 4.70, 10 milletvekili kazanan Ortodoks Halk Birliği Partisi'nin (LAOS) ise 3.58 oranında oy aldıkları belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, oy sayımının büyük ölçüde tamamlandığı Batı Trakya'da 2 Türk milletvekili seçildiği belirtildi. PASOK İskeçe İli adayı Çetin Mandacı ve aynı partiden Rodop İli adayı Ahmet Hacıosman'ın Parlamento'ya girdiklerinin kesinleştiği açıklandı.

Öte yandan Yunanistan ana muhalefet partisi PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu, halkın kararını verdiğini ve kendilerine bir dönem daha ana muhalefet görevini veren bu karara saygılı olduklarını söyledi.

Papandreu, konuşmasında, partisinden güven oyu isteyeceğini açıklayarak, kongreye gideceği işaretini de verdi. PASOK'un ileri gelenlerinden Evangelos Venizelos ise PASOK liderliğine aday olacağını açıkladı.