Yunanistan'da yeni kabine güvenoyu aldı

Yunanistan'da Papandreu'nun yeni kabinesi, parlamentodan güvenoyu aldı.

ATİNA (İHA) -Yunan Parlamentosunda dün yapılan güven oyu oylamasında Papandreu hükümetinin yeni kabinesi güvenoyu almayı başardı.
300 sandalyelik parlamentoda yapılan oylamada muhalefet partilerinin ret oyuna karşı aralarında iki türk azınlık milletvekilin de yer aldığı iktidar partisi sosyalist PASOK’un 155 milletvekili güven oyu verdi. 2 bağımsız milletvekili çekimser kaldı.

Yeni kabinenin hedefi ülke ekonomisini iflastan kurtarmak olacak.

Yunan parlamentosu, sert ekonomik önlemleri içeren yasa tasarısını oylamak için 30 Haziran'da toplanacak.

Reklam
Reklam

Yasa tasarısı, kamu sektörünün özelleştirilmesini, maaş ve ikramiyelerin kısılmasını, devlet memuru sayısının azaltılmasını, devlet arazilerinin satışlarını ve vergi toplama işlemlerinin hızlandırılmasını öngörüyor.

AB ve IMF, Yunanistan’a mali yardımların sürdürülmesi için yasa tasarısının onaylanmasını şart koşuyor.

Yasa tasarısının onaylanması olasılığında Yunanistan’a ayrılan 12 milyar Euroluk mali yardımın 5. dilimi 3 Temmuz'da serbest bırakılacak. Ve hemen ardından 120 milyar Euroya ulaşan ikinci mali yardım paketinin müzakereleri başlayacak.

Muhalefet partilerinin karşı çıktığı yasa tasarısı onaylanmazsa Yunanistan’ın iflası resmileşecek.

PAPANDREU: TÜRKLER GİBİ…
Başbakan Yorgo Papandreu, güven oylamasından önce yaptığı konuşmada Yunanistan’a ayrılan mali yardımların karşılığında ödeyeceği diyetin büyük olduğunu ve Yunan halkının zorlanacağının bilincinde olduğunu söyledi.

Ancak ülkesini bu çıkmazdan kurtaracak kadar azimli olduğunu da söyleyen Papandreu, "Ekonomik açıdan yükselen komşumuz Türkler gibi biz de IMF’den kurtulmayı başaracağız..." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam