Yunanistan'ın Dostluk Kuşağı Türkiye'den

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)- YUNANİSTAN'da 10 ülkenin katılımıyla düzenlenecek 'Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali' için projelendirilen 'Dünya dostluk,

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)- YUNANİSTAN'da 10 ülkenin katılımıyla düzenlenecek 'Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali' için projelendirilen 'Dünya dostluk, sevgi ve barış kuşağı' Türkiye'de hazırlanıyor. Boyu 36 metreye ulaşan kuşağın, Guinness Rekorlar Kitabı'na alınması için başvuru yapıldı.
Yunanistan Naoussa kentinde Greek Art Union (Yunanistan Sanat Birliği) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek 'Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali' için projelendirilen 'Dünya dostluk, sevgi ve barış kuşağı' Türkiye'de hazırlanıyor. 10 ülkeden sanatçıların katıldığı ve Türkiye'den de 77 kişilik bir grubun katılacağı festivalde Guinnes rekorlar kitabına girmeye aday kuşak hazırlandı. 30 Nisan'da başlayıp, 4 Mayıs'ta bitecek festivalde sergilenecek 'Dostluk, sevgi ve barış' kuşağının boyu 36 metreye ulaştı. 'Greek Art Union' Türkiye Temsilcisi Hasan Kadakçı, 'Dünya Dostluk, Barış ve Sevgi Kuşağı'nın Greek Art Union Başkanı Maria Loumpourdi'nin projesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Müzik, edebiyat, görsel sanatlardaki tüm sanatçıların, kendilerinin bizzat yaptığı eserlerin fotoğrafları çekilip, bir kumaş üzerine basıldı. Bu projeyle dostluk, barış, sevgi adına dünyayı kucaklamak hedefleniyor. Bu projenin temel niteliklerinden bir tanesi dünyadaki dostluğa, barışa, kardeşliğe insanların dikkatini çekmek ve o nokta üzerinde insanların birleşmesini sağlamayı amaçlıyor."
Kadakçı, 1 metre 10 santimetre ekindeki kuşağın 36 metreye ulaştığını, kuşak boyunun, katılım arttıkça uzadığını söyledi. Kuşağa 10 ülkeden sanatçıların katılımının olduğunu belirten Kadakçı, şöyle devam etti:
"Kuşağı hazırlamaya başlayalı 4 ay oldu. Bu 4 aylık süreçte Yunanistan, Türkiye, Romanya, Almanya, Kanada, Suudi Arabistan, Ukrayna, İspanya, Beyaz Rusya ve Kıbrıs'tan 330 sanatçının katılımı mevcut ve her geçen gün büyümeye devam ediyor."
REKORLAR KİTABINA BAŞVURU
'Dünya Dostluk, Barış ve Sevgi Kuşağı'nın festival için 28 Nisan'da Yunanistan'a götürüleceğini söyleyen Kadakçı, festival sonrasında ise dünya ülkelerinde gezdirileceğini belirtti. Kuşağın Türkiye'de hazırlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve gurur duyduklarını söyleyen Kadakçı, şunları ekledi:
"Dünya Dostluk, Barış ve Sevgi Kuşağı' için en büyük kuşak olarak Guinness rekorları kitabına resmi müracaatımızı da yaptık. Aday durumdayız. Bundan sonraki büyümesiyle birlikte de dünyadaki en büyük kuşak unvanını alacak. Kuşağımız Yunanistan projeli. Fikri orada oluşturduk. Bütün dokümanları bize geldikten sonra baskıları, dikimleri burada yapılmakta. Bu proje Yunanistan'da yapılacak açılış töreninden sonra sergilenmeye başlayacak. Hatta Yunanistan sergisinden sonra Hacı Bektaş'ta yapılacak olan hoşgörü sergisinden davet geldiğinden oraya götürülerek sergilenecek. Bundan sonraki projelerde Greek Art Union'ın yapmış olduğu etkinlikler dışında, başka kurum ve kuruluşların yapmış olduğu festival ve sergilerde de 'Dünya Dostluk, Barış ve Sevgi' kuşağı sergilenmeye devam edecek."
Kuşağın dikimlerini gerçekleştiren Burhaniyeli modacı Ülkü Öykü Belet, böyle bir projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: