Yunanlı Heyet, Samsun Valisi Aksoy'u Ziyaret Etti

THY Selanik Temsilciliği ve Lozan Mübadilleri Derneği'nin organizasyonuyla Yunanistan'ın Selanik kentinden Samsun'a gelen işadamları, turizmciler ve gazetecilerden oluşan grup, Vali

THY Selanik Temsilciliği ve Lozan Mübadilleri Derneği'nin organizasyonuyla Yunanistan'ın Selanik kentinden Samsun'a gelen işadamları, turizmciler ve gazetecilerden oluşan grup, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Aksoy, ziyarette, Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Samsun'da turizmi daha iyi bir noktaya taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aksoy, turizm alanında 2023 yılına kadar neler yapılması gerektiğini belirlediklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Turizm planlamaları açısından, Yunanistan'dan gelen heyetin çalışmalara katkı sağlayacağına inandıklarını anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Samsun'da önemli turizm yatırımları yapılıyor. Şu anda 5 yıldızlı bir otelin temeli atıldı. Turizmi daha iyi noktaya taşımak için yerel idarelerin de işin içinde olacağı bir turizm altyapı birliği kurma çalışmalarımız son aşamaya geldi. Özellikle Samsun'da ilan edilmiş turizm merkezlerini faaliyete geçirmek için turizm alt yapı birliği üzerinden yürüteceğimiz önemli çalışmalarımız olacak. Samsun'da turizmin birçok boyutunu görmek mümkün. Ladik Akdağ'da kayak merkezimiz var. Yine Havza ve Ladik'te termal turizm kaynaklarımız var. Av turizmi açısından avlak sahalarımız var."

Selanik Belediye Başkanı Yardımcısı Spiros Pengas ise Samsun'da bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Vali Aksoy'a teşekkür eden Pengas, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha üst seviyelere çıkmasını istediklerini, bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Pengas'a, tablo hediye etti. Pengas ise Aksoy'a çeşitli hediyeler taktim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: