Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde Nikah Salonuna Tepki

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, Yunus Emre...

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki “Gaffar Okan’’ isimli toplantı salonunun nikah salonu olarak da kullanıma açılacak olmasını eleştirdi.

Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Birtürk Özkavak, sağlıkta yıkım programının her geçen gün gerçek yüzünü göstermeye devam ettiğini iddia etti. Eskişehir'de birkaç gün önce basına yansıyan haberlerin, işin geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirten Dr. Özkavak, "Haberde; Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin 'Gaffar Okan' isimli toplantı salonunun nikah salonu olarak kullanıma açılacağı, fiyat tarifesinin belirlendiği yönünde bilgiler yer alıyor. Bu haber üzerine sendikamız hastane çalışanlarıyla görüşerek durumu bizzat incelemiştir. Haberde bahsi geçen ilanlar, duyurular tespit edilmiştir. Hastanede bilimsel toplantıların yapılacağı, iş yerinin sorunları, çalışan sorunları gibi birçok konunun konuşulması için yapılan bu salonun nikah salonu olarak kullandırılması, buradan para kazanılmasının hesaplanması kabul edilemez. Bu hem oradan hizmet alan hastalara hem çalışanlara saygısızlıktır. Üstelik güya çalışanlara indirim uygulama iddiasıyla hastane çalışanlarından bile para kazanmak amaçlanmaktadır. Bu tam bir şark kurnazlığıdır. Bu işlem derhal sonlandırılmalıdır. Eğer hastane yönetimi çalışanlara yönelik bir şey yapmak istiyorsa öncelikle tüm emekçilerin ücretlerini insanca yaşanacak düzeye çıkarmalı, düzenli ödemeli, taşeron arkadaşlarda olduğu gibi günlerce geciktirmemelidir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: