Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe Yaz Okulu

Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki Yunus Emre Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi tarafından düzenlenen Türkçe kurslarında başarılı olan 14 ülkeden 30

Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki Yunus Emre Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi tarafından düzenlenen Türkçe kurslarında başarılı olan 14 ülkeden 30 üniversite öğrencisi, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Vali Bilici, yabancı öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuk öğrencilerle tek tek tanışan Bilici, Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, İngiltere, İran, Makedonya, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Peru, Polonya, Romanya, Ürdün ve Mısır'dan gelen öğrencilerin Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerini göreceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Konuk öğrencilere seslenen Bilici, "Sizin yaşlarınızdayken değişik ülkelerden arkadaşlarım olsaydı herhalde kendimi çok şanslı hissederdim. Bu aynı zamanda şunu da gösteriyor, bizim dünyamızın geleceği daha güzel olacak" dedi.

İnsanların birbirini tanımasının dostlukların pekişmesine vesile olduğunu vurgulayan Bilici, şunları söyledi:

"Hangi dil, din, ırk ve cinsiyet içeriyorsa içersin insan olması, ona saygı göstermemiz için geçerli bir sebep. İnsanlar birbirini tanıdıkça kavga ve düşmanlığın azalacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar çok önemli. Kayseri Cumhurbaşkanı çıkartmış bir şehir ve aynı zamanda tarihi ile doğal güzellikleri olan bir şehir. O yüzden Kayseri'nin bilinir olması çok önemli diye düşünüyorum."

Ziyarette, Yunus Emre Enstitüsü'nden bir yetkili, Vali Bilici'ye hediye takdim etti.

Kentte bazı ziyaretlerde bulunan konuk öğrenciler, Kayseri'nin tarihi turistlik yerlerini de gezerek, Türk dili ve kültürü hakkında bilgi alacak.

Muhabir: Mesut İnce / Hakan Can Şahin / İsmail İçer

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: