Yunus Emre'nin Köyünde 10 Bin Kişi İftarda Buluştu

Yunus Emre'nin diyarı Emre köyü, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 10 bin kişiye ev sahipliği yaptı.Emre...

Yunus Emre'nin diyarı Emre köyü, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 10 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Emre köyünde her yıl düzenlenen Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula İlçe Belediye Başkanı Selim Aşkın, daire amirleri ile Denizli, Aydın, Kütahya, Afyon, Manisa, Uşak, Balıkesir ve İzmir'den vatandaşlar katıldı. İçerisinde hurma, zeytin, çorba, et, pilav ve tatlının bulunduğu yemeği alan vatandaşlar, kendileri için ayrılan masalarda iftarlarını açtı. Tapduk ve Yunus Emre türbelerinin bahçesinde Hafız İsmail Coşar tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Etkinlikte konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Yunus Emre; Türk milletinin yetiştirdiği en büyük tasavvuf erlerinden ve Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden birisidir. ugün burada dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olmuş, kültürümüzün en değerli yapı taşı olan Yunus Emre’yi her yıl olduğu gibi bu yılda bu mübarek Kadir Gecesi’nde bir kez daha anıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bu gecede hem Kadir Gecesi'nin idrak edildiğini, hem de AK Parti'nin kuruluş yıldönümünün kutlandığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 14 Ağustos 2001 tarihinde 'Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' ilkesiyle yola çıkan AK Parti'nin bugün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güçlü partilerinden birisi haline geldiğini ifade ederek, ''Şüphesiz bu, sizlerin bizlere, liderimize gösterdiği ilgi, duyduğu güvenle olmuştur" dedi.

Asırlar ötesinden süzülüp gelen bir ışık gibi, eskimeyen, ölümsüz mesajlarıyla Yunus Emre'nin bugün de kalp ve gönüllerimizi aydınlatmakta, sevgi rüzgarlarıyla ruhlarımızı serinletmekte olduğunu anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Yunus'un en önemli özelliği birlik sevdalısı olmasıdır. Anadolu halkını Hakk'a, kardeşliğe ve birlik olmaya çağırmış, ömrünü, Anadolu beyliklerini birleştirmek için harcamıştır. Her gün çeşitli çatışmalarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, masum insanlara zarar veren terör tehdidinin arttığı dünyamızda, Yunus Emre'nin mesajlarının değeri giderek daha da önem kazanmaktadır."

Reklam
Reklam

İnsanlık olarak bugün Yunus Emre'ye dünden daha çok ihtiyacımız olduğunu belirten Tanrıverdi, şunları söyledi: Sevgi ve barışın tüm dünyaya yayılmasını diliyorum. Bu birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak, istikrarı bozmadan, huzur ve güven ortamı içerisinde yürüyeceğiz inşallah 2023 hedefimize. Büyük ve güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü Yunus'un deyişiyle, 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her an yeniden diriliriz, bizden kim usanacak'. Biz sizleri seviyoruz, milletimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz