Yunus Emre’nin Öğrencilerinden Başkan Büyükaslan’a Ziyaret

Yunus Emre Vakfı ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde Türkoloji bölümünde öğrenim...

Yunus Emre Vakfı ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde Türkoloji bölümünde öğrenim gören öğrencilerinin, Türkiye gezisinin Adıyaman bölümünde Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Moğolistan, Rusya, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Pakistan, Mısır, Ürdün, Fas, Yemen, İran, Çin, Slovakya, Gürcistan, Bosna Hersek ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler 5 gün sürecek program kapsamında Adıyaman’ın çeşitli kültür, sanat ve coğrafya özelliklerini yaşama, görme şansını yakalayacaklar.

Reklam
Reklam

Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde ilimizde bulunan öğrenciler programın ilk gününde bir düğüne misafir olarak, Adıyaman’da düğünle ilgili gelenekleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Adıyaman Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete 17 ülkeden 30 öğrenci katıldı. Program konusunda bir açıklama yapan Yunus Emre Vakfı Koordinatörü İbrahim Aydoğdu, eğitim gezisi çerçevesinde Adıyaman’da 6 gün kalınacağını belirtti. Aydoğdu, “Yunus Emre Vakfı ve yurtdışındaki üniversitelerde, Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerimizi ve Yunus Emrede okuyan öğrencilerimizi, yaz okulu projesi kapsamında, 15 günlüğüne Türkiye’ye davet ediyoruz ve başarılı olan öğrencilerimizi, bu 15 günlük program dâhilinde çeşitli illerimizi kapsayan bir gezi programı düzenleyerek, Türkiye’yi görmelerini sağlıyoruz. Programımız 30 Haziranda başladı. 4 Temmuza kadar Ankara’da bulunduk, Ankara’yı tanıttık, şimdi ise Adıyaman ilimize geldik. Adıyaman’da 9 Temmuza kadar kalacak olan öğrencilerimiz Adıyaman kültürünü folklorunu turizmini, yaşayışını kısacası her şeyini yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Öğrencilerimiz kendi ülkelerine döndükleri zaman Adıyaman ülkemizden bahsederken yanı sıra Adıyaman ilini de anlatarak ilin tanıtımına katkıda bulunacaklar” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, “Yunus Emre Vakfı ve Değişik ülkelerde Türkoloji Eğitimi alan ve şu anda, 17 ülkeden gelen öğrencileri Adıyaman da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarım öğrencilerimiz ülkelerine döndükleri zaman Adıyaman ile bir gönül köprüsü elçiliği kuracaklarına inanıyor ve bu konuda kendilerine başarılar diliyorum. Değişen ve gelişen dünya şartlarında, insan unsuru daha ön plana çıkmaktadır. Sınırlar, hudutlar ortadan kalkmakta, uzaklar yakın olmaktadır. Gelişen teknolojiyle, dünya adeta parmaklarınızın ucuna kadar inmiştir. İnternet denen son devrin mucizesiyle, istediğiniz anda yeryüzünün istediği coğrafyasında, istediniz insanlarla, iletişim kurabiliyorsunuz.

Dünyanın neresinde bir ilmin ve bilim adına gelişme varsa, ona hemen parmaklarınızın ucunda bulup kavuşabiliyorsunuz. Yine dünyanın neresinde olursa olsun, siyasi, sosyal, spor, kültürel hangi alanda olursa olsun, bu teknoloji sayesinde kavuşabiliyor ve görebiliyorsunuz. Bu günün öğrencileri çok şanslı nesiller. Bizlerde aynı yaşlardayken, böyle bir şansımız yoktu. İnşallah gelecek nesil, şu ankilerden daha şanslı olacaktır buna inanıyorum. İşte bu gelişmelerle birlikte, insanların ve özellikle halkların birbirilerini tanıma şansı doğmuş oluyor. Şu anda öğrencilerimizi ağırlamış olduğumuz bu coğrafya, insanlık tarihinde bu güne kadar bütün inançların ve de bütün kavimlerin, çıkış noktası olan bir coğrafyadır. Onlarca medeniyetlerin yaşadığı ve büyük göçlerin köprüsü olan bir coğrafya, bu ülke öyle bir ülke ki, üç kıta ortasında ve buradan bütün, dinler, bütün diller, bütün kavimler ve bütün inançlar dünyanın dört bir tarafına dağılmıştır. O nedenle bu coğrafyada kurulan devletler hep dünya devleti olmuştur. Şu anda Yunus Emre Vakfı denildiği zaman, Yunus Emre ise yine Anadolu’nun bağrından çıkan ve insanlara kardeşlik mesajı veren bir gönül sultanıdır. Onun ismine uygun, bir eğitim yapıldığını şu anda ben görüyorum ki, öğrencilerimizde Yunus Ermenin İnsan sevgisi aşkıyla bu coğrafyaya bu aşkla gelmiş ve bizleri ziyaret etmişler.

Reklam
Reklam

Anadolu’daki insanların, kültürü, inancı, kardeşlik üzerinedir, dostluk üzerinedir, barış üzerinedir. İnşallah, öğrencilerimiz de bu barış ve kardeşlik ülkesinde ve de ilinde, bizleri yakından görüp tanıma imkânı bulmuş olacaklar ve aynı zamanda, bizim kültürle tanışma imkanı bulacaklar ve görecekler ki, binlerce yıllık bir medeniyetin burada, dipdiri yaşayan canlı kültürünü yaşayacak ve görecekler. Ben bu konuda bu organizasyonu gerçekleştiren ve öğrencilerin Adıyaman ilimize gelmelerine vesile olan Adıyaman Üniversitesine ve Yunus Emre Kültür Vakfın teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz