"Yunus S" güvenlik nedeniyle Mersin'e döndü

İskenderun (AA) - "Yunus S" gemisi ile Doğu Akdeniz'de kirlilik, balıkçılık alanları ve denizlerdeki küresel ısınmaya bağlı değişimleri inceleyen İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi uzmanları, Lübnan'da güvenliğin sağlanamaması üzerine araştırmalarını erteleyerek Mersin'e döndü.

İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Proje Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de Suriyeli meslektaşlarıyla 2 gün bilimsel araştırmalar yaptıklarını, çalışma güvenliğinin sağlanamaması üzerine Lübnan araştırmalarını ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Öztürk, şunları söyledi: "Programa göre, Suriye, Lübnan ve Mısır kıyılarında çalışacaktık. Ancak Lübnan hükümeti güvence veremeyince, Lübnan ve Mısır'a daha sonra gitmek kaydıyla, bu ülkelerdeki çalışmalarımızı bir süre için erteledik. Şimdi Mersin'den kumanya alarak 04.00 sıralarında ayrılacağız. 72 saat süreyle Taşucu-Kıbrıs, Güzelyurt-Finike arasında araştırmalarımızı sürdüreceğiz. Şartların oluşması durumunda daha sonra Lübnan'a ve Mısır'a gideceğiz."