Yunuslar, Erzincan sokaklarında polisin işini kolaylaştıracak

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir gündemde olan motosikletli polis timlerinin (Yunuslar) kısa süre sonra...

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun süredir gündemde olan motosikletli polis timlerinin (Yunuslar) kısa süre sonra göreve başlayacağı bildirildi. Timlerin suçla daha etkin mücadele sağlayacağı ve ani gelişen olaylara anında müdahale imkânı tanıyacağı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, “Erzincan Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak olan Yunus timleri, ilde yaşayan halkın kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olacak. Timler, suçlara daha hızlı müdahale edecek ve bankamatik önleri ve çarşı merkezinde olabilecek kapkaç olaylarını önleyecek. Okul önlerinde ilgisiz şahısları uzaklaştırıp öğrencilerin güvenliğini sağlayacak olan timler, piknik alanları ve mesire yerlerinde istirahat eden halkın huzurunu sağlayacak ve polis- halk ilişkilerini geliştirecek.
Önleyici güvenlik hizmetlerinde etkinliğin artırılması ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla kurulan motosikletli polis timlerinde görev alacak personelin, silahını nerede, ne zaman ve nasıl kullanacağını ve operasyonlardaki can kayıplarının minimuma indirilmesini sağlamak amacıyla seyir halinde silah kullanma becerisi eğitimlerini başarıyla tamamlayan personelden seçildi.
Görevi dolayısıyla halkla iç içe olan motosikletli polis timlerinde görevli Yunus polislerine, vatandaşlarla iyi bir ilişki ağı içerisinde bulunmak için çok önemli olan halkla ilişkiler eğitimi de verildi.
Öte yandan, Yunus polislerinin kullanacağı 4 adet motosikletin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz