Yunus’un torunları Türkçe sevdalılarını bekliyor

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu, Eskişehir’de ise ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir bölümü 30...

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu, Eskişehir’de ise ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir bölümü 30 Mayıs tarihinde Atatürk Stadyumu’nda yapılacak.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Eskişehirlilerle buluşuyor. Türkçe Olimpiyatları Eskişehir Tertip Komitesi adına basın mensuplarıyla bir araya gelen Engin Kara, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Organizasyonunu Eskişehir Valiliği, Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV), belediyeler ve sponsorların üstlendiği gece için Eskişehir genelinde çalışmalar başladı. Dünyanın dört bir yanında 25 ülkeden 65 öğrencinin katılacağı program, 29-30 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek. Öğrenciler bu süre içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirecek.

Reklam
Reklam

Atatürk Stadyum’unda yapılacak programda ise Türkçe sevdalılarının gösterileri TRT’den de naklen yayınlanacak.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Eskişehir Tertip Komitesi adına açıklama yapan Engin Kara, sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre’nin diyarında Türkçenin elçilerini ikinci kez ağırlamaktan dolayı büyük bir heyecan duyduklarını belirtti.

Geçen yıl Eskişehir’de yapılan programa rekor bir katılım olduğunu vurgulayan Kara, “Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen programda 43 bin vatandaşımız Türkçe sevdalılarını izledi. Bu sene de aynı coşku içerisinde seyirci sayımızı 50 binin üzerinde bekliyoruz.” dedi.

Eskişehir Tertip Komitesi Başkanı Kara, Türkçenin tanıtımı adına yapılan bu organizasyona bütün Eskişehir halkını davet ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: