Yurdumun yaralılarına

Kırıkkale Ayrıntı Gazetesi Haber Müdürü Cemal Eroğlu'nun köşe yazısı.

Alın teri, kir, yağ izi, avcun içinde bir yara. Ekmek bulunmaz mı canını dişine takıp da arayana. Namusu yüreğinde, alnı açık, başı dik geçinenin, işçinin, emekçinin bayramı…

Kırıkkale’de 1 Mayıs daha başka anlamlı olmalı. İşçi şehri Kırıkkale’de kutlanan sadece işçi bayramı değil, şehri kuran işçilerin bayramı. Hayatını beden gücü ile kazanan, alnından ter dökemediği gün aç yatan işçinin bayramı. Hastalık, yorgunluk bilmeden bir ömrü geçiren işçinin, tek dinlenme yeri huzur ile başını koyduğu yastık olan işçinin bayramı.

Reklam
Reklam

Şükretmenin anlamını en iyi bilenlerdir belki de işçiler. Biraz mecburiyet biraz da ezilmişlik her zaman yetinmeye zorlar işçiyi. Eli mahkumdur işçinin, akşam olunca evinde bir kap yemek pişebiliyorsa eğer bozmaz düzeni. Ne kadar ‘isyan’ dese de yüreği, olmaz.

Bir ömrün maden ocaklarında yahut bir torna tezgahının arkasında geçtiği düşünülürse kendi hayatından vazgeçmiştir işçi. Yaşamak çalışmaktır artık. Çalışmak yaşamak… Ne kadar çalışırsa o kadar var olur hayatta. Çevresi de öyle bakar çünkü. Malulen emekli olup bir süre sonra intihar eden işçiler örnektir.

Hemen hemen bütün işçilerin faaliyet gösterdiği alanlar iş güvenliği yönünden hep tehlikelidir. Solunum yolları hastalıkları, iskeleden düşme tehlikesi, cilt kanseri tehlikesi işçinin hayat şartlarıdır. Hayatından vazgeçmiş bir insanın bu şartlarda çalışması hem de şükrederek. Takdire şayandır. Alın terinin temsilcisi işçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: