Yüregir Cem Kültür derneğinde Mümin Uray(Dede) güven tazeledi

Yüregir Cem Kültür derneğinde Mümin Uray(Dede) güven tazeledi

Yüregir Cem Kültür derneğinde Mümin Uray(Dede) güven tazeledi

Pazar günü yapılan Adana Yüregir Cem Kültür Derneği’nin Kongresin’de genel kurul divan başkanlığına Av.Erdal Yıldırım oy birliğiyle seçilerek divanı yürüttü.

Cem Kültür derneği kongresi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra dernek faaliyetleri hakkında konuşmak üzere başkan Mümin Uray (dede) söz verildi.

Uray dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasında Cami’de bizim,Cem evi’de bizim,Havra’da bizim,Kilise’de bizim diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Reklam
Reklam

Herkesin din ve inancı kendinedir. Biz insanı seviyoruz ve barışı istiyoruz…

İnanç ve dinler insanlar içindir.Aynı yaradana inanıyorsak peki bu ayrılıklar nedendir.Önemli olan insan olabilmektir,insanlık vasıflarını yerine getirebilmektir açıklamasında bulundu.

Asimilasyonların öneminede dikkat çeken Başkan Mümin Uray (Dede) bırakın insanlar istedikleri gibi inançlarını yaşasınlar.

Allah’la kul arasına girilemeyeceğini belirtirken,Hak katında kimsenin kimseden üstünlüğünün olamadığını,iyinin doğrunun ve yanlışın yapıldığına ancak ve ancak yaradanın kendisi karar verebileceğini söyledi.Yapılan konuşma ve açıklamalrdan sonra seçimlere geçilerek,tek listeyle Mümin Uray (Dede) seçilerek tekrar güven tazeledi.

Seçilen kongre listesi şu isimlerden oluşuyor.

Yönetim kurulu Asil :Mümin Uray,Ali Güzeller,Ünsal Şahin,Zeynep kalkan ve Kenan Çelebi

Yönetim kurulu Yedek:Hürühan Erkek,Özcan Güneşer,Yener Uludağ,Gülendam Akgün ve Derviş Tuncer

Denetim Kurulu Asil:Mehmet Şahbaz,Tuncer Tuncer ve Dursun Ali Davulcu

Reklam
Reklam

Denetim Yedek:Medet Meraklı,Aşı Ali Bulut ve Özgü Çalışır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: