Yüreğir'in kurtuluşu kentsel dönüşümde

Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçenin en önemli sorunun çarpık yapılaşma olduğunu belirterek, bu sıkıntının...

Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçenin en önemli sorunun çarpık yapılaşma olduğunu belirterek, bu sıkıntının önüne kentsel dönüşümle geçeceklerini söyledi. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Çelikcan, Kışla, Başak, Çamlıca, Serinever, Karacaoğlan, Akıncılar, Yavuzlar ve Sinanpaşa mahalleleri ile birlikte sanayi çarşısını kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini açıkladı. Kışla ve Başak mahallelerinde başlatılan çalışmalarda önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Çelikcan, TOKİ ile görüşmelerin ve gerekli protokollerin yapıldığını en kısa sürede inşaatlar için kazmanın vurulacağını aktardı. Başkan Çelikcan şunları söyledi: "Bu iki bölgede hazırladığımız modern, alternatifli projelerimizi vatandaşlarımızın beğenisine ve onayına sunduk. TOKİ ile ön protokol yapıldı. Jeolojik, jeoteknik ve jeofizik zemin etütleri bitirildi. Avam yerleşim planları hazırlandı. Hak sahipliği formları hazırlandı, Büyükşehir’den yetki belgesi alındı. Vatandaşlarımızla ilgili bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Belediyemiz içerisinde kentsel dönüşüm birimi kurularak gelen vatandaşlarımızı her türlü konuda bilgilendirmekteyiz. Kentsel dönüşüm projesiyle yaklaşık 3 bin 786 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutlarda tüm sosyal donatılar; cami, sağlık ocağı, okul, kültürel tesisler, çarşı, tören alanı ve spor alanları bulunacak. Hazırlanan proje kapsamında Kışla Mahallesi’nde 786 konut, Başak Mahallesi’nde ise 3 bin konut yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşüm alanlarında oluşacak rantların orada oturan vatandaşlara dağıtılacağını vurgulayan Başkan Çelikcan, "Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için belediyemiz zaman ve para harcamaktadır. Biz Yüregir’in gelişmesi ve modern kentleşmeden nasibini alması için çalışırken, karşılığında hiçbir şey beklemiyoruz. Bu konu ile ilgili olarak vatandaşlarımızın bize güvenmesini istiyoruz. Bu kadar uğraşmamıza rağmen vatandaşlarımız bize kentsel dönüşümü istemiyoruz derlerse onlara da saygı duyarız. Ancak gelinen noktada vatandaşlarımız kentsel dönüşümün geçekleşmesi için istekli ve olumlu davranmaları bizleri mutlu ediyor. Şu anda vatandaşlarımızla muvafakat senetleri imzalanma aşamasına gelindi. Bununla ilgili olarak TOKİ bize yetkilendirmeyi gönderdi." dedi.

Reklam
Reklam

2.5 YILDA 25 MİLYON LİRA YOL YAPIMI İÇİN HARCANDI
Yol çalışmalarına 2 yılda 25 milyon lira harcadıklarını daha önceki 5 yılda harcanan paranın 5 milyon olduğunu hatırlatan Çelikcan, Yüregir’in bütün mahallelerini adeta şantiyeye çevirmiş durumda. Belediye Başkanı Çelikcan, yol yapım çalışmalarına da büyük önem verdiklerini aktaran, “Yol medeniyettir.” diyerek çıktıkları yolda şuana kadar 500 bin metre kilitli, belde ve köylerde 250 bin metre kare sathi kaplama, 140 bin ton asfalt döktüklerine dikkat çekti. Vatandaşı kışın çamur yazın tozdan kurtardıklarını dile getiren Çelikcan, "Bunların yanında önümüzdeki yıl 100 bin ton daha asfalt dökülecek, 400 bin metre kare daha sathi kaplama yapacağız." ifadelerini kullandı.

OTOYOLLARA DÖKÜLEN ASFALT KALİTESİNDE
Yapılan sathi kaplama çalışmalarında bu güne kadar yapılmayan bir sistem başlattıklarını dile getiren Çelikcan, "Sıcaktan ve yağmurdan etkilenmeyen çift katlı emisyonlu sathi kaplama çalışmasına başladık. Karayolları yeni bu sisteme geçiyor. İlçe merkezinde yapılan asfalt çalışmalarında karayolları standardında sıcak asfalt dökülüyor." diye konuştu. Yüreğir’in kaynaklarının çok kıt ve değerli olduğunu, hizmet sınırlarının 10 kat büyümesine rağmen gelirlerinin aynı kaldığını bu yüzden yapılan çalışmaların kalıcı olmasına önem verdiklerini belirten Başkan Çelikcan, "Asfalt yaptığımız sokakların eskimiş asfaltlarını; asfalt kazıma makinesi ile kazıyarak elde ettiğimiz mıcırı tekrar Yüreğir’in sokaklarında dolgu malzemesi olarak kullanıyoruz. Kullandığımız asfalt ise karayollarımızda ve otoyollarımızda kullanılan ’aşınma tabakası’ ve kalite standardı olarak 1. sınıf asfalttır. Amacımız sadece sokaklarımızı asfaltlamak değil yüzey sularının da sağlıklı tahliyesini sağlamak. Yeni uygulamaya başladığımız oluklu asfalt önümüzdeki yıllarda Adana’nın alternatif sokak dokusudur. Bu yeni uygulama kilitli parkenin; çökme, tamir zorluğu, su tahliyesi, imalat süresinin uzunluğu gibi dezavantajlarını da ortadan kaldırmaya yöneliktir." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz